Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Podpora ODF v MS Office bude pod drobnohledem od anonym - Bohužel, EU může regulovat pouze to, co jí...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 5. 2008 5:23

    anonymní
    Bohužel, EU může regulovat pouze to, co jí členské státy umožní - nic víc. Že to vyhovuje pouze operátorům, je smutná pravda - je lepší mít dominantní postavení alespoň na malém území (a diktovat si podmínky), než se "mlátit" s plus mínus 20% podílem na trhu se 4 dalšími (kam by sjednocení evropského telekomunikačního trhu nejspíš vedlo). Navíc, takový trh je zbytečné regulovat, těch 5 hráčů se dost dobře "pohlídá" samo.

    Buďte si jist, že všichni velcí čeští (němečtí, francouzští...) operátoři mají dost možností, jak motivovat rozhodující osoby v českém (německém, francouzském...) státním aparátu tak, aby regulační pravomoce do EU rozhodně nepředávali. Ostatně, i lidem v ČTÚ je jasné, že předání telekomunikační regulace do EU by jim osobně nic dobrého nepřineslo. Proto to pozdvižení, když Redingová jen takovou možnost zmínila.

    Házet kameny na EU za to, že se snaží (v telekomunikacích) regulovat alespoň ty největší excesy, tedy nebude optimální řešení.