Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Pomozte orgánům EU komunikovat s využitím „open dokument“ formátů! od Přezdívka - Kdyby nebylo EU, ktera do CR obcas vnuti...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2015 13:47

    Přezdívka (neregistrovaný)

    Kdyby nebylo EU, ktera do CR obcas vnuti nejake zakony, vypadalo by to asi jako v Rusku.
    To je hrozný na jaký blbosti se tady věří… Můžeš mi jmenovat které <u>konkrétní zákony</u> z EU máš na mysli a jaká situace by nastala jejich nepřijetím ?

    Dál, a tím trochu reaguju na ty první dvě mimózní reakce, zkuste aspoň trochu zapojit trochu hlavu a nereagovat jen emotivním nálepkováním jako "klausohujer" nebo "havloid" apod.

    Evropská unie čím dál tím víc naplňuje definici totalitního (super)státu. Pravomoci Evropské komise, občany nevoleného tj. nedemokratického orgánu, která má mj, i praktický monopol na překládání zákonů, pravomoc pro delegované akty, nakládání s rozpočtem, smlouvy se zahraničím, vyhlášky s nebo i bez souhlasu Rady.
    Kvůli i tebou zmíněnému "vnucení" zákonů EU, ke které mu nás nutí přístupové smlouvy a ústava EU v poslední reinkarnaci známá jako Lisabonská, se rozpustil tvůj hlas z poměru zhruba 1:6 mil. na 1: 550 mil. A prakticky je to ještě horší, protože každá země má jinou váhu a 15 států z 27 má rozhodovací většinu. Jinými slovy tvoje možnost ovlivnit ve volbách veřejný život se skoro vymazala.
    Jednotná měna a její ovládání přes jedinou centrální banku je typickým a mimořádně silným nástrojem kontroly všech ekonomik, které s ní obchodují nebo drží rezervy.

    Česká republika kvůli výše uvedenému teď už i de iure ztratila suverenitu a je oficiálně jenom kolonií. Zbývá ještě přijetí EUR jako národní měny a dílo bude dokonáno. Parlamentní volby ztratily svůj význam, všechny podstatné zákony jsou nám nařízeny, bez ohledu na současnou i budoucí vůli občanů. O demokracii jako vládě lidu už nelze hovořit.

    Nerozumím ani tomu binárnímu fatalistickému pohledu - buď budeme kolonie USA/EU nebo Ruska. Zřejmě vsugerovaný propagandou šířenou masmédii 24/365 v kombinací s leností samostatně myslet a čerpat z více zdrojů.