Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Popularita Javy od Oracle klesá, na druhém místě roste Amazon od Ivan Brezina - Pokud se dobre pamatuju tak to bylo neco...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2022 15:27

    Ivan Brezina

    Pokud se dobre pamatuju tak to bylo neco jako 25$ za server na mesic. Kdyz se to vynasobi 12ti mesici a 10-30K serveru tak z toho byla suma ze ktere panikarili vsichni. A tak se reklo ze Java jako balik od RHEL je ok, protoze je to pokryty subscribci od RedHat a pripadny spor s Oracle je problem RedHat-u.
    Zatimco RPM balik s JDK stazeny ze stranek Oracle je "spatny". Zvlast kdyz by si nekdo nainstaloval posledni update na Java8.

    Jinak NewRelic je "super" cloudovy monitorovaci tool, kdy si nahrajete na server agenta, ten se probije pres firemni proxy a veskera data uklada pro proprietarni time-series databaze nekde v cloudu. Tak tim se pak delaji ruzne dashboardy, reporty a monitoringy.
    Jeden z vystupu, ktery ten NewRelic agent do cloudu posila je vystup z "rpm -qa", popr. "ps -ef". Takze tahle firma ma nejaka data, ze kterych se da vycist kolik ceho ma kdo nainstalovano(a to i v korporatnich uzavrenych sitich)