Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Potrestejte svůj stát open-source pokutou od MŠi - Problém s revizemi? Nenutil jsem advokátní kancelář používat...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 2. 2015 11:05

    MŠi (neregistrovaný)

    Problém s revizemi? Nenutil jsem advokátní kancelář používat Ooo/Libre ... ale revize jsem jim do DOC dokumentu dělal pomocí svých Libre.
    1, Je to dodavatel a já zákazník jeho služby. Nic neříkal.
    2, Právní text je na formátování ve skutečnosti obvykle poměrně jednoduchý. Formátově složité bývají obchodní prezentace a finančnické vynálezy v tabulkách, kterými se simuluje ERP a report z databáze.
    3, Právník obvykle neumí používat formátování, styly. Styly v dokumentu od právníka jsou směsicí vzniklou ze zdrojů, z kterých se bral původní text a výsledná úprava je daná formátem na úrovni Characteru. Pokud se setkám s divným chováním při úpravě a verzování v Ooo/Libre, otevřu to v našich firemních referenčních MS Office, tam se to chová obvykle taky divně. Tudíž si nedělám starosti. Právník očekává, že se to chová divně, protože jinak neumí pracovat.

    Něco jiného je to při těsné kooperaci se zákazníkem, kde je na mě se zákazníkov spíše přizpůsobovat, ať už má MS O (často), nebo něco jiného. Což bývá ve skutečnosti nějaké korporátní právní oddělení nebo něco takového. Protože malý zákazník málokdy řeší něco, co by bylo potřeba v dokumentu verzovat. Prostě řekne, co by si představoval.