Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Pouze 8,27 % uživatelů je spokojeno s Windows Vista od Zdenek - Na podzim jsem používal 4,5 měsíce notebook jako...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2007 10:45

    Zdenek
    Na podzim jsem používal 4,5 měsíce notebook jako pracovní stanici a server (http, ftp, subversion, VNC plochu) zároveň. Celou tu dobu běžel s Fedorou nonstop, kromě 2 restartů -- jeden byl, když jsem narazil na bug v implementaci UDF v kernelu (pravděpodobně), která mi znemožnila číst DVD -- tak jsem upgradoval jádro, kde se už chyba neprojevila. V tu dobu jsem měl uptime 65 dní. A pak jsem restartoval po updatu Fedory 5 na Fedoru 6 (děláno přes VNC+yum). Za 4,5 měsíce pouze 1 nedobrovolný restart, to považuju za úspěch (jak Linuxu, tak notebooku (IBM)).

    Jinak už mám pár dní nainstalované na vyzkoušení Kubuntu 7.04 (řekl jsem si, že zkusím po 3 letech změnu :-)). Zklamání? Jsou občas problémy se zvukem (nutné restartovat artsd), ale asi se ten artsd stejně pokusím nějak zrušit, protože nechápu k čemu mi to je. Jinak víc věcí v Kubuntu funguje out-of-the-box. Oproti Fedoře má víc věcí v repozitářích a apt-get mi sice přijde, že nemá tak logické ovládání jako yum (možná je to jen otázka zvyku) a že yum je takový "krémovější" :-), ale zato je apt-get mnohonásobně rychlejší a třeba --purge nebo metabalíky jsou taky fajn věc. Uvidím po pár týdnech používání. (Jinak Fedoru 7 taky ještě zkusím, ať vidím, co nám tam vylepšili.)