Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Pověst obchodní značky Microsoft od Miloslav Ponkrác - Jenže ať chcete nebo ne - vysvětlete tohle...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 3. 2008 23:37

    Miloslav Ponkrác
    Jenže ať chcete nebo ne - vysvětlete tohle třeba zastáncům emacsu, který funguje přesně naopak. Ať chcete, nebo ne, někdy je prostě integrace do většího celku víc, než součet částí - a je to sem tam (ne vždy, ale poměrně často) i o dost efektivnější.

    Pokud chcete, klidně můžete MS kompilátor používat samostatně i bez IDE, třeba mám řadu svých projektů překládaných pomocí MS kompilátoru přes makefile.

    Jinak další prohlášení ve stylu "mnohem výkonnější a univerzálněji použitelné nástroje, navíc s menším množstvím chyb, možností oddělené distribuce a odlišných release cyklů a mnoho dalšího" jsou jen čirým tvrzením bez důkazu, protože tohle obecně pravda není.

    Množství spolupráce mezi projekty, stejně tak jako univerzálnost, chybovost a další je věcí architektury a návrhu programu - a je úplně buřt, jestli je to open source, nebo proprietární program - na obou stranách najdete fuj věci a virtuózní věci. Ono totiž to, že je něco GNU, nebo open source není ani trochu punc kvality a nikdy nebyl. Nemám nic proti open source a sám do něj přispívám, ale zase blbce ze sebe dělat nemusím. Najmě po 20 letech zkušeností s vývojem.