Hlavní navigace

Názor ke zprávičce PowerShell je dostupný jako snap od D.A.Tiger - Ja zas nechapu tenhle pristup. Kam se podelo...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 7. 2018 12:28

    D.A.Tiger

    Ja zas nechapu tenhle pristup. Kam se podelo stare dobre KISS?

    "Rozumne" zpracovani cest ve FS umoznuje snad kazdy shell v Linuxu. Pomoci AWK se docela v pohode da zpracovat strukturovany text, JSON a XML FAKT nejsou nijak slozity formaty. A to nemluvim o faktu, ze na takovy veci - kdyz uz- tu je leta Perl, ci TCL (Na zpracovani textu je snad nejlepsi). V klidu se da vyuzit i LUA (coz taky delam).

    Jestli jazyk pouziva podminky ve stylu if-then-fi, nebo if then end, nebo if( ){ } jsou fakt podradny detaily. Datove typy zrovna v shellu (diky rovine abstrakce techto interpreteru) jsou vicemene k nicemu, akorad zneprijemnuji zivot, S objekty se pracuje PODSTATE i v BASHI - lide si to jaksi obcas neuvedomuji - pouze na vyssi urovni.

    Zacinam se pomalu desit toho co nam to do Linuxu leze! Desim se toho, ze za chvili jen kvuli debilnimu CSV formatu budete psat samostany jazyk, megalomanske objekty a nafouknute molochoidni knihovny. To nas cekaji fakt super casy!!! Chce se mi blejt velebnosti.

    Nijak moc jsem nezaznamenal, ze by se PWSH pouzival v samotnych Widlych. Rozhodne zdaleka ne tolik jako se shelly vyuzivaji v Linuxu. Tak nam to musi narvat sem, aby se nereklo, ze to nikdo nechce. Tesime na tom fakt, ze jsou tu odnepameti zavedene nastroje, kterym sunty od M$ konkurovat nemohou....