Hlavní navigace

Názor ke zprávičce PowerShell je dostupný jako snap od Lael Ophir - Výrobci chtějí dodávat funkční produkt, ne polotovar. Zákazníci...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 7. 2018 20:02

    Lael Ophir

    Výrobci chtějí dodávat funkční produkt, ne polotovar. Zákazníci většinou také chtějí funkční produkt, a ne polotovar, na kterém možná nějaký OS pojede, nebo také nepojede.

    V dlouhé řadě zemí veliké procento populace vůbec nemá platební karty. Navíc nechat každého uživatele nacpat počítači číslo karty, ve chvíli kdy stroj může předprodejem třeba rok čekat na skladu neaktualizovaný, je bezpečnostní sebevražda. Další problém je v tom, že výrobce počítá i s tržbou s prodeje OS, a s platbami které dostává za předinstalovaný crippleware. Hlavně ale nevidím, co by většina zákazníků dělala s notebookem bez OS, bez podpory výrobce.

    Dnešní stav trhu je daný svobodnou volbou zúčastněných. Může se vám to líbit nebo nelíbit, ale to je tak všechno, co s tím můžete dělat. Věřte že mě se také moc nelíbí, že třeba jako mobilní platforma vyhrál na trhu Android, který považuji za katastrofu v oblasti bezpečnosti i podpory. Ale pro mě platí totéž co pro vás.

    Možná je dobré být dospělý, smířit se s tím že většinové preference jsou občas jiné než vaše nebo moje, a nesnažit se měnit pravidla hry tak, aby se nám osobně víc líbil výsledek. Co si o té myšlence myslíte?