Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Praha poprvé pokutovala šoféra alternativní taxislužby Uber od Lael Ophir - Takhle drsné zkušenosti jsem ještě neměl. Faktem je,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2014 16:48

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Takhle drsné zkušenosti jsem ještě neměl. Faktem je, že se to časem lepší. Když si zavoláte taxi před dispečink, je to v naprosté většině případů v pohodě.

    A problém se samozřejmě netýká jen Prahy. V Londýně ve špičce můžete čekat na taxi klidně hodinu, zvlášť pokud jste mimo centrum. V centru mi jednou taxikář po dotazu jestli můžu dostat účet řekl, že prý ne. "In this country we have a custom called tipping, Sir" :). V Bruselu jsem měl 20kg zavazadlo a hotel byl cca 2.5km daleko. Když jsem zkusil na konci zaplatit 50 EUR bankovkou, kterou mi dal bankomat, taxikář se rozzlobil, že ho volám kvůli krátké jízdě, a ještě si dovolím zaplatím velkou bankovkou - vyložil mi zavazadlo a odjel. Nehledě na to, že tři čtvrtě taxikářů v Bruselu pochází z Afriky (nic proti), mluví jen francouzsky, a jejich jedinou kvalifikací je to že umí naťukat do GPS adresu a pak jet skrz největší dopravní zácpu, do které je ta GPS navede. V Amsterdamu se mnou zase dva různí řidiči zabloudili a museli se ptát na cestu kolemjdoucích.