Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Přechod na Linux ve třech krocích od Michal Smrž - S vlastních pozorováních na BFU vidím, že to...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 9. 2008 11:41

    Michal Smrž
    S vlastních pozorováních na BFU vidím, že to jestli se nějak vzhledově mírně liší tlačítko, nebo radiobutton vůbec, ale vůbec není problém. Furt chápou, že se jedná o tlačítko a že se bude takhle chovat. Tohle s jednotným UI nemá nic společného

    Právě to, že každá aplikace vypadá a ovládá se jinak, to je ta nejednotnost, která má smysl a né že všechny tlačítka mají stejný rámeček.

    A softwary, co jste vyjmenoval. tak ty nemají společného krom "Help, About" skoro nic. Naopak, každý přináší vlastní názor na rozmístění prvků. Miranda má vlastní styl, eMule také - ale pravda, mají alespoň standardní vzhled tlačítek. Pak tu máme ale Chrome, Icq, Yahoo, i ty integrované widnows věci přináší divoké designy a různobarevné backgroundy (i jiné vzhledy tlačítek) pro opravdové zmatení uživatele.

    Pobavila mě vaše kritika Linuxu. Až budete chtít vidět jednotné UI, koukněte někdy na Mac a Gnome a jejich aplikace. Budete velmi, velmi příjemně překvapen.

    Ale já zapomněl. Porovnávat jednotnost vzhledu smím, až budu umět Windows API kompletně nazpaměť že? Takže vlastně ani nesmím porovnávat jednotnost vzhledu v Gnome, protože to WinAPI ani nepoužívá, takže vlastně ani neexistuje.