Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Přechod na Linux ve třech krocích od anonym - Vy jste absolutně nic nepochopil. Zkusím to naposledy....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 9. 2008 11:58

    anonymní
    Vy jste absolutně nic nepochopil. Zkusím to naposledy. Není to jenom o jednotném vzhledu tlačítek, čímž se tady neustále oháníte. Jsou i jiné komponenty GUI a nejde jen o vzhled, ale hlavně tu funkčnost. Například file requestery a print dialogy (omlouvám se, neznám výstižné české termíny), které jsou na GIMPu pod Wokny příšerné a zdaleka neumí to, co standardní dialogy z Windows API (GUI). Je to například chování na ovládání klávesnicí. Těm vašim BFU třeba tento aspekt bude úplně lhostený, ale profíka, co dělá převážně s klávesnicí, opravdu zamrzí, pokud se například combobox chová jednou tak a podruhé onak, protože podruhé není systémový, ale z GTK toolkitu. Aplikace se stává hůř použitelnou. Nikdy jsem neřešil LAYOUT, který řešíte vy ve třetím odstavci. Trvale udržitelná kráva, že (http://maly.blog.sme.sk/c/72147/Trvale-udrzitelna-krava.html)?

    Další vaše trvale udržitelná kráva je v posledním odstavci. Kdybyste byl schopen udržet kontext, všiml byste si, že v tomto diskuzním vláknu se řeší, zda (a proč) GIMP pod Windows běhá hůř než pod Linuxem. Já trvdil, že ano a několik příkladů jsem dodal. Vy jste začal vyvracet můj argument, že GIMP nepoužívá standardní Windows GUI, protože žádné není. Přitom do toho evidentně nevidíte a v takových situacích je opravdu lepší, když člověk "drží hubu".
    Já taky nekecám kardiochirurgovi do toho, které šťourátko si při operaci má vzít do ruky, protože mně jako amatérovi ta jejich šťourátka připadají všechna stejná.