Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Přední vývojář KDE: končím s Ubuntu! od Lael Ophir - Nový Zákon nevznikl žádným početím. Je to kniha...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 11. 2013 1:57

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Nový Zákon nevznikl žádným početím. Je to kniha složená z textů napsaných různými autory v cca prvním až třetím století, a texty byly vybrány na meetingu v Kartágu v roce 397 pod vedením Svatého Augustina. Když se chcete ohánět Biblí, chtělo by to o ni něco vědět.
    http://en.wikipedia.org/wiki/New_testament#Origen_.283rd_century.29

    Boh si dal námahu aby našiel JK úplnú rodinu - za předpokladu že existoval JK, o čemž lze poněkud pochybovat, a hlavně za předpokladu existence Boha, což je předpoklad podle všeho chybný.

    Biblia je súbor príbehov ktoré majú byt návodom pre život - a proč zrovna Bible? Proč ne Tóra, Korán, Texty pyramid, Védy, Pálijský kánon, The Gospel of the Flying Spaghetti Monster, nebo třeba Satanská bible? Áha, protože ten váš Bůh je sice neprokázaný, ale je to je ten jediný pravý, kdežto ti ostatní jsou také neprokázaní, ale jsou falešní. Kupodivu židé, muslimové, staří Egypťané, hinduisté, budhisté, pastafariáni i satanisté zase "vědí", že jejich Bůh či Bohové jsou ti jediní praví. Přijde mi to celkem vtipné. Tedy nebýt toho, že svoje představy o jediném správném návodu pro život chcete vnucovat ostatním.

    pedofili, vrahovia, zlodeji... nedávali to ako normu správania druhým - a jsme opět u toho. Prznění dětí, vraždy a krádeže zjevně někoho poškozují. Koho podle vás poškozují homosexuálové?