Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Přední vývojář KDE: končím s Ubuntu! od Lael Ophir - Samozřejmě existují i asexuálové. Silně se milují, ale...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 11. 2013 5:02

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Samozřejmě existují i asexuálové. Silně se milují, ale necítí potřebu mít sex. Podobně existují manželství, kde "vášeň vyhasla", a pár dávno nemá sex.

    Celková plodnost populace statisticky významně koreluje s výší hrubého národního produktu na hlavu. Jinak řečeno když se mají lidé lépe, a hustota obyvatel je dostatečně vysoká, tak se rodí méně dětí. To se týká Evropy i celého světa. Jak rozvojové země postupně bohatnou, snižuje se v nich velikost rodin.

    Ano, my Češi jsme jeden z nejateističtějších národů na světě, a osobně jsem na to hrdý. Nemusíme věřit tomu že Země je stará pár tisíc let, JK změnil vodu na víno a chodil po vodě, Marie počala bez muže, a dalším podobným nesmyslům. Ptáme se na nepříjemné otázky, neuznáváme autority jen proto že si říkají autority, a věříme tomu, co je prokázané. Pokud je na Češích něco dobrého, tak je to právě tohle.

    Demografickým prognózám na stovky let dopředu nevěřte. Naše společnost se ještě dává dohromady po desítkách let komunismu a hledá vlastní identitu, nakonec stejně jako u vás. Manželství homosexuálů nikomu a ničemu neuškodí, a ani nesníží celkovou plodnost populace (proč by se to mělo stát?). Klíčem k vyšší porodnosti je dostatek školek (nejlépe rovnou ve firmách, jak to v některých zemích mívají), více zaměstnání na částečný úvazek a lépe dostupné služby pro rodiče. Náboženství s tím nemá co dělat. Nakonec si všimněte, že v ČR má žena průměrně 1.29 dítěte, kdežto na Slovensku 1.39 dítěte. Rozdíl je to minimální, přitom v ČR máme 11.2% křesťanů a na Slovenku jich máte 71.3%.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_and_dependent_territories_by_fertility_rate
    http://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_by_country#By_country