Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Preference vývojářů podle OS od M. Prýmek - > To by mě zajímalo, ve kterých věcech...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 6. 2008 19:51

    M. Prýmek
    > To by mě zajímalo, ve kterých věcech jsou Windows zbastlené ;)

    Napiš si v notepadu soubor test.bat:
    ------------------------
    c:
    cd "\Documents and settings\lael\data aplikací"
    dir
    ------------------------
    a uvidíš :)

    No já teda nevím, ale systém, který neumí ani ve standardním editoru napsat batch, který se dostane do standardní systémové složky mi připadne trochu zbastlený :)))

    Ani nemluvě o tom, že existuje "zpětně kompatiblní" převod názvů souborů na 8.3, ale nemáš zaručeno pořadí, takže to velmi lehce dva soubory prohodí. Fakt dost dobrá featurka :)))) Tak to tam kurva nemá být, když to nefunguje!

    -----------------------------------------
    K testu:

    > Nebo si založte uživatele "František".
    Na Unixu Mac OS X jsem si založil uživatele se jménem 日本語. Založil se naprosto korektně a jde se k němu přihlásit. Home byl automaticky vytvořen jako /Users/nihongo :)))) (jsem ani nevěděl, že můj MacBook umí japonsky :)

    > Podívejte se také, jakým způsobem aplikace tisknou. Unixy používám jen v sebeobraně, ale nepřipadá mi, že by na tom tamní aplikace byly zvláště dobře.

    Podíval jsem se. Po připojení do firemní sítě se mi všechny sdílené tiskárny objevily samy v Bonjour. Všechny tiskárny používají stejný print dialog, všechny programy přez něj umí exportovat do PDF. Podle toho, jestli jsem doma nebo v práci se mi jako default nabídne ta tiskárna, která je k dispozici. Neotravuju se s dialogama "tiskárna neni připojená" ani s nekonečným čekáním na odstranění dokumentů z fronty nepřipojené tiskárny. Bohužel můj unix neobsahuje ani velmi oblíbenou feature Windows: jakmile je USB tiskárna připojena do jiného portu, objeví se jako nová a stará nezmizí, ale zůstane jako default...

    Nojo, holt asi o hodně přicházím...

    > Dostupnost aplikací, a zpětná kompatibilita, to je obojí obrovská deviza.
    Ano. Přesně proto předchozí verze Unixu MacOS X umožňovaly spustit aplikace pro devítku (úplně! jiný systém) v sandboxu = bez vlivu na nový systém, bez bastlení zpětné kompatibility.

    > si čtenář X stěžoval, že ve Vistě mu řada aplikací neběží. Na koho si stěžoval (nakonec nejen on)?

    Že by si stěžoval na to, že M$ své předchozí systémy tak posral, že musel pod tlakem okolností přistoupit k jejich posunutí ke standardu Unixu v sedmdesatych letech, a to za cenu způsobení problémů výrobcům SW, kteří nejsou ochotni své aplikace přepsat korektně?

    P.S.
    Narozdíl od C:\Winnt\$NtUninstallKB920670$
    mi /Applications/Cyberduck.app/Contents/Resources/zh_TW.lproj/Transfer.nib připadne teda obzvláště estetické :)