Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Preference vývojářů podle OS od Lael Ophir - Plácáte nesmysly. Vysvětlím. Ve firmách je zvykem, že...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 6. 2008 20:07

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Plácáte nesmysly. Vysvětlím. Ve firmách je zvykem, že se přihlásíte k libovolnému počítači, a máte k dispozici svůj profil - třeba ty cookies a favorites. To proto, že se replikují změny se sítě. Při odhlášení se zase změny replikují na síť. To umí Windows už 10+ let. Samozřejmě některá data nemá smysl cpát na síť, třeba tu cache browseru. Proto existují adresáře, do kterých se ukládají roaming data, a adresáře, kam se ukládají noroaming data.

    To, že výše popsaný koncept neznáte, a připadá vám proto hrozně praktické mít všechno smíchané dohromady, to je primárně vaše chyba. A to, že tento koncept neznali lidé, kteří portovali Firefox, je zase jejich chyba. Naštěstí jim to už někdo vysvětlil.

    Sedl si vám někdo na hlavu? Migrace mezi jednotlivými verzemi Windows trpí jen tím, že autoři píší SW jako prasata. Nakonec kdybyste něco psal vy, dopadlo by to zřejmě příšerně, protože jste už ukázal, že nevíte, že nějaké roaming profiles existují. Možná byste i zapisoval nastavení aplikace do adresáře s executablem... Jak jsem to psal s tím ukazováčkem? ;)