Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Preference vývojářů podle OS od Lael Ophir - Zkuste se chovat méně jako idiot. Prospěje to...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 6. 2008 0:46

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Zkuste se chovat méně jako idiot. Prospěje to úrovni dikuze.

    Ano, .bat soubory jsou v OEM code page, stejně jako v DOSu. Jestli víte o lepším řešení zpětné kompatibility, dejte vědět. Ovšem nechoďte sem s tím "konceptem" z unixů, kde se například na disku míchají názvy souborů v různých code pages.

    Notepad by měl nabízet OEM code page. Ve vistě už nenabízí, tam je třeba použít Wordpad. Tedy pokud z nějakého důvodu používáte 13 let staré .bat soubory :)

    Pokud si zabalíte a rozbalíte adresář, 8.3 názvy nemusí zůstat zachovány. Záleží to od konkrétního archivačního programu. Souhlasím ale, že to může být problém, pokud se takhle chová ZIP komprese vestavěná ve Windows. Za celou dobu první váš dobrý argument :)

    K testu: měl jsem na mysli zakládání uživatele. Založte si uživatel Přemek, nebo ještě lépe to japonské jméno, na Linuxu.

    Qt i GTK jsou dnes používané frameworky, a různé dialogy mají dnes psané aplikace. V případě aplikací pro Windows 95 je to trochu jinak. V té době vypadalo GUI na unixech tak, že by člověk zvracel. Musím uznat, že dnes je GUI na unixech mnohdy nevhodně řešené, ale tak na zvracení, jak to převáděli Motif nebo CDE ve výchozí konfiguraci, to rozhodně dávno není.

    Oceňujete. Nejde jen o tiskárny, ale také o zvukové karty, grafické karty, IDE či SCSI řadiče, USB tokeny atd. Myslíte, že je vhodné z principu "dvě zařízení stejného typu na různých portech jsou různá zařízení" kvůli tomu, že zrovna vy máte zrovna jedno zařízení zrovna typu tiskárna? Podle mě ne.

    Plochá je vaše stará - zjevně jste vůbec nepochopil, jaký byl kontext slova "plochý", takže ze sebe děláte idiota (viz výše - přestaňte s tím prosím). Pokud nedovedete pochopit, že systém musí být schopen podporovat dvě zařízení stejného typu, tak je to s vámi marné.

    Sériové číslo tiskárny těžko můžete použít, pokud ho přes USB port nedostanete jako součást identifikace zařízení. Na štítku tiskárny vám to sériové číslo moc platné nebude :), z nálepky na PCB grafické karty ho nedostanete...

    Hm, když jsme u toho dodržování názvu od dob NeXTu... Víte, že MacOS podporuje HFS+ a UFS? Asi ano. A víte, že HFS+ umí Unicode, je case preserving a má alternate data streams (forks), kdežto UFS neumí Unicode, je case sentivite, a alternate data streams neumí? Pejsek, kočička, dort... Co čekat od firmy, která tak těžce technologicky selhala.