Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Preference vývojářů podle OS od Lael Ophir - Ještě jednou: myslíte, že vykrádání resources z knihoven,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 6. 2008 3:56

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Ještě jednou: myslíte, že vykrádání resources z knihoven, střílení názvů adresářů od boku v rozporu s dokumentací, kódem prováděná aktivování položek menu v shellu místo volání správného API apod. jsou zvyky, které byly v době windows 9x v pořádku?

    Kompatibilita: na tomhle světě je to tak, že velká spousta firem dodnes jede účetnictví napsané původně pro DOS. Jsou tu speciální aplikace psané pro DOS, například knihovní, hotelové a další informační systémy. Zpětná kompatibilita je důležitá, ať se vám to líbí, nebo ne. Navíc: if it ain't broke, don't fix it.

    Já osobně mám 64-bit Vistu. Ta 16-bit aplikace běžet neumí (32-bitová ano), takže nemám Virtual DOS Machine. Samozřejmě systém musí podporovat 32-bitové aplikace, a to dělá více než dobře (pokud neobsahují 32-bit drivery). Celý systém jede v Unicode (jako všechny Windows řady NT), a aplikace které v Unicode nejedou jsou do něj překládány.

    Berličky pro kompatibilitu jsou nutné i v MacOS (viz celý Carbon).

    Bity jsou vám šumák, to věřím. Kyž se ale podíváte pod kapotu MacOS X, je to na zvracení. A jak jsem psal, v Carbonu jsou aplikace typu Finder, Photoshop, a další. Celkem smůla.

    Mohu se zeptat, jak kokrétně vypadá problém s daným klíčem registru? Nebo rovnou přiznáte, že je to GUID a jméno knihovny, které jste našel někde na Googlu? ;)