Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Preview MS Edge pro Linux k dispozici od Miroslav Šilhavý - @87vdf4vg82 Masy by určitě nepřispívaly. Jen s nimi můžete...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2020 11:33

    Miroslav Šilhavý

    @87vdf4vg82

    Masy by určitě nepřispívaly. Jen s nimi můžete nějak pracovat - např. prodávat reklamu, nebo se zaprodat k nějaké jiné, placené online službě. Např. VPN (ale to zrovna nevidím jako perspektivní).

    Psal jsem to už jinde (i jindy), že Microsoft a Google bojovali o prohlížeč jen kvůli tomu, aby měli možnost nabídnout funkční online služby, na kterých vydělají. Mozilla nikdy nic takového neměla ani v plánu, takže vidina peněz prakticky neexistuje. Zaprodávat se s reklamou nebo s preferováním vyhledávače - to je dnes dost marné. Schopnosti Googlu a Bingu bude těžké dohnat, takže nikdo třetí, kdo by potřeboval pomoci a zaplatil za to, se nenajde (nebo opravdu jen za drobné). Prodávat přímo reklamu - to by byl hřebíček do rakve prohlížeče.

    Jinde jste psal, že je to o vedení - já na to neodpovídal, protože tak to je. Můžeme se ale zamyslet nad tím, jestli v situaci, která na trhu už roky je, se mohlo jakékoliv vedení zachovat o moc lépe.

    Mně se zdá, že historická role Mozilly skončila už před léty, a teď končí poslední období, které fungovalo jen na steroidech.