Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Príčiny slabej predajnosti Visty od BRWK - Vlastně máte pravdu, protože jedu na testing distribuci....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2007 15:26

    BRWK (neregistrovaný)
    Vlastně máte pravdu, protože jedu na testing distribuci. A to proto, že jsem kvůli závislostem potřeboval u nějakého balíčku vyšší verzi než byla ve stable. A protože jsem BFU, tak samzřejmě nebudu dpkg hackovat ignorováním závislostí, to mi celá testing verze přijde lepší.

    Ale problém stable/testing to stejně asi moc nebude, protože nikdy jsem neměl problém s tím, že by mi nefungoval program kvůli tomu, že má špatný kód. Spíš byly špatné konfigurační soubory. Protože si každý soubory v /etc upravuje ručně (např. fstab), přijde sice v balíčku nová verze, ale ta mi k ničemu není. Jednou se mi tak stalo, že jsem potřeboval nějakou aplikaci, musel jsem upgradovat, s čímž se nainstaloval udev a já nemohl najít flash disk (o klávesnici nemluvě). Tak jsem hledal den na googlu. Jakoby mi to nemohlo napsat: pozor, jestli jsi ignorant a ještě to nevíš, musíš tam a tam zapnout podporu toho a toho, aby ti počítač nabootoval. Flash disk pak najdeš tam a tam apod.

    Jinak souhlasím s tím, že komerční distribuce jsou robustnější, ale ani ty nevyřešily např. rozjetí grafiky na WXGA. Je to zhusta problém ovladačů a podpory zařízení, ale to je prostě slabina.

    Jinak o předpojatosti nemůže být ani řeč, protože linux už pár let používám v práci k práci, ale je fakt, že se s ním občas peru. Je lepší než widle, ale pro běžného uživatele s novým HW je nepoužitelný (zkuste si dát linux na nový notebook, to budete mrkat).