Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Přijetí Linuxu na desktopu brání Linux samotný od Michal Vaner - Kdo říkal, že chci zkomerčňovat linux sakra? Linux...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2006 17:00

    Michal Vaner

    Kdo říkal, že chci zkomerčňovat linux sakra? Linux začal jako dobrovolné dílo pro zábavu a z velké většiny jím je doteď. Pokud na tom nějaké firmy chtějí vydělat, je to jejich starost, ale diktovat mi co mám používat prostě NEBUDOU.

    Jinak k tomu autu - to je trochu divné přirovnání, máte taky víc výrobců aut a díly jsou mezi nimi navzájem nekompatibilní. Ta situace co jste popsal by odpovídal akorát tak Linux From Scratch.

    A navíc, nikdo výrobcům software nebrání nějaké programy požadovat. Říká se tomu dependencies a celý normální linux na tom stojí. Pokud chcete používat tenhle program, musíte mít nainstalované tyto knihovny. A buď využijete stejné distribuce, jako máme my, a nebo si je tam dostaňte jak je vám libo.

    Standardizace je třeba tam, kde se něco dnes a denně posílá mezi počítači a programy. Nevidím důvod, proč by mělo být předepsané, jakým způsobem se na počítač instalují programy a kam.