Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč bude český hlas pro OOXML „ano“ od anonym - 3. Ak nie je možné automaticky detegovať typ...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2008 11:08

    anonymní
    3. Ak nie je možné automaticky detegovať typ dátumu, program sa musí užívateľa opýtať, ktorý typ dátumu teda v dokumente používa. A to isté môže spraviť aj konvertor na OOXML. Toto je možné aplikovať aj na bod 2.

    6. Podľa mňa, img má iný sémantický význam ako object, kdežto quickTimeFile a videoFile sú sémanticky totožné.

    8. Je možné sa inšpirovať napríklad objektom Locale v Java http://java.sun.com/j2se/1.4.2/docs/api/java/util/Locale.html, kde je možné vlastnosťou variant rozlišovať medzi tradičnou a modernou španielčinou. Podstatné je, že ďaľšie 2 fieldy obsahujú hodnoty ISO štandardu, konkrétne ISO639 a ISO3166.

    > Bohužel problematika dokumentových formátů, OOXML, potřeb uživatelů, kvanta existujících dokumentů atd. není tak jednoduchá, jak se na první pohled zdá. Bohužel mnoho lidí si neuvědomuje platnost jednoduchého motta - "Čím více toho vím, tím více vím, kolik toho nevím."

    Ja (a evidentne aj ďaľší ľudia) som si predstavoval ISO štandard ako normu, absolútne nezaťaženú historickými pokusmi a omylmi. Je ešte iná ISO norma definujúca niečo ako prechodný stav (transient - u HTML je podobný mechanizmus, tiež kvôli Microsoftom pokrútenej histórii HTML), alebo OOXML je prvý precedens?