Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč je procesor Apple M1 tak rychlý od JSH - Tak jednoduchoučké příkládky, které si může ověřit každý,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 1. 2021 12:53

    JSH

    Tak jednoduchoučké příkládky, které si může ověřit každý, opravdu nejsou problém. Problém jsou velké systémy. Jako bonus věci psané v C občas používají různé triky kvůli výkonu nebo paměti. Ještě lepší bonus jsou knihovny dostupné jenom v binárkách.

    Blábol? C má platformně závislé velikosti intů. Psát v Cčku platformně nezávislý kód není až taková bžunda. Použít někde špatný typedef je hrozně jednoduché. A dokud se ta platforma nepřepne, tak všechno funguje.
    Přetečení intu je nedefinované chování. To jsou občas takové bugy, že by jeden lezl po zdi.
    Co třeba takový midpoint? Jak těžké může být blbé půlení intervalu? https://www.youtube.com/watch?v=sBtAGxBh-XI&ab_channel=CppCon

    Setkal jsem se třeba s tím, že bylo pro pořádné otestování kódu na 64b potřeba zaplnit spodní 2 giga virtuální paměti, aby se odhalila špatná práce s ukazateli. Převádění ukazatelů na inty a zpět se v Cčku občas dělá. A [u]intptr_t tu nebyly vždycky. Navíc jsou stále ještě jen volitelné.