Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč mají všechny ovladače ve Windows datum 21. 6. 2006? od Libor Šedivý - Vaše příspěvky mě baví. Samozřejmě v tom ironickém...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 2. 2017 8:36

    Libor Šedivý

    Vaše příspěvky mě baví. Samozřejmě v tom ironickém smyslu. Ale obdivuji vás, jak dokážete obhajovat starý kostnatý operační systém, který v budoucnosti prostě nemá místo. S Windows 10 mi svitla naděje, ale podle toho, co MS poslední dobou předvádí, jsem pochopil, že to bylo dočasné probuzení z letargie. A proč to píšu - PROTOŽE OVLADAČE. :-D Já měl Windows 7, běhaly už stabilně, přišly ale Windows10 a já jim dal šanci. Oproti Windows 8 mnohem lepší ovládání, prostě to byla verze, na kteoru jsem chtěl přejít. A ano, zpočátku to jelo výborně, jen čtečku otisků se mi podařilo rozchodit jen velmi těžko. No a co myslíte. Po několika měsících přišel update a ovladače asi přestaly fungovat, no prostě čtečka jako by tam ani nebyla. To je fakt super a musím se přihlašovat jako tydýt pomocí hesla. Nemám tam tak privátní dokumenty, abych nesměl použít otisk. Nyní se přihlašuji i pomocí 3D skenu obličeje, ale jen na domácím počítači, tak jen doufám, že to MS zas nerozorá. Ti otisky mě ale mrzí. A nepřišel jsem na to, jak to dát dohromady.

    A abych si ještě přihřál polívčičku (a vy mě ještě více nenáviděl, ač mě možná zaškatulkujete mezi debily spíše) - poslední updaty zmrvily Windows ještě více. Chodí za mnou hodně lidí, kterým jsem upgradoval Windows na desítky. Vždy jsou to lidé se staršími malými počítači. Windows jsou tak pomalé, že ani nelze stáhnout update, prostě supertragicky pomalé. Naštval jsem se a opět jim tam házím Linuxy pro slabší počítače. Dal jsem MS šanci a on ji promarnil. Fail. A věřte mi, zkoušel jsem desítky návodů, jak to dostat do původního stavu. Linux nainstaluji, nakonfiguruji pro laika a on se mi roky neozve, je spokojen. Sám si v poklidu aktualizuje svou LTS verzi. Já jim na to občas dohlédnu. Jednou jsem si myslel, že se neozývají proto, že si tam tajně vrátili Windows, ne, nebylo tomu tak. Naopak, vychvalovali mi, jak jsem jim oživil starý počítač. Už v mnoha případech. Já se nerad lidem vrtám v počítačích, když oni to ale pořád chtějí. :-D

    Jsem zvědav, co přijde s jarním updatem, budou Windows už zcela nepoužitelné, nebo se MS pochlapil? A myslí i na starší stroje či zas budeme muset kupovat předimenzované PC a vršit staré "krámy" na smetiště a pomáhat tak ekologické katastrofě? ;)

    A jo, ještě si rýpnu - systém Hello je naprosto šílený. Občas mi to nebere jiný způsob než heslo a neumí napsat, co se stalo, musím se odhlásit a restartovat. Někdy nepomůže ani to. Používám jak Pin, tak i další způsoby autorizace.

    Skoro stejným dílem používám i různé verze Ubuntu a je to neporovnatelné. A to je Ubuntu spíše pozadu oproti některým OS. Ano, ty otisky a tak tam nefungují, ale to je jediná věc, která mi tam nejede a heslo přežiji.

    A jo, zas jsem si vzpomněl - Windows prostě občas přestanou reagovat na klikání do lišty a pomalinku se mi zhroutí celý systém. Až k nutnosti restartu. Super, tohle je to, co od produkčního počítače potřebuji. ... Tak mě napadlo, že jsem sem asi sepsal setinu nepodstatných problémů s mými extrovními Windows. O Xbox One, kterému jsem dal šanci, se ani nezmiňuji - nepodpora her pro starý Kinect (že je to jiná technologie mě naprosto nezajímá), rozhraní je tragické a že těch pár stringů neumí MS přeložit, to je také úsměvné.

    A šup šup honem do mě. :-D Ať si mě můžete rychle zaškatulkovat mezi "místní debily".