Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč nemá OpenSolaris vývojářskou komunitu? od LENIN POWER! - primarne nechci swap pres sit, primarne chci vic...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 4. 2008 17:45

    LENIN POWER! (neregistrovaný)
    primarne nechci swap pres sit, primarne chci vic mista v /tmp. pokud mozno aby se to v pripade potreby (kdyz misto dojde) pripojilo nejake diskove pole kde je mista habadej.

    Problem je, ze kdyz si vytvorite /tmp rekneme na ZFS tak dostanete officialne nepodporovanou konfiguraci. Kdyz to Oracle zjisti (nejaky admin se prokecne kdyz bude hlasit bug report) tak nam nebudou delat u oraclu support protoze mame konfiguraci kterou oni nedpodporuji i kdyz je prakticky nemozne, ze by nami reportovana chyba byla zpusobena tim ze jsme misto tmpfs presli na zfs.

    Pridavat swap space je komplikovane, jednak by melo byt umisteno na lokalnim disku (v solarisu se s partitions manipuluje dost nesikovne pokud tam neni zfs) a za druhe vice swap prostoru na vice diskcich znestabilnuje pocitac, protoze kdyz jeden ze swap prostoru odejde, solaris panicne. Proto je lepsi swapovat na raid.