Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč podporovat Linux a Mac OS X od Lael Ophir - Nějaké konkrétní výhrady ke kvalitě aplikací ve VB,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 1. 2009 16:43

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Nějaké konkrétní výhrady ke kvalitě aplikací ve VB, nebo jen zbytečně prudíte?

    Vy máte ve firmě účetnictví, HR a mzdy psané na zakázku? A když jsme u toho, vaše firma vede tyto agendy na Linuxu? Velmi by mě to překvapilo, protože nabídka aplikací pro Linux je prakticky nulová.

    Pokud jste si všiml, tak firmy naprostou většinu aplikací kupují. Slušná aplikace má customizing layer, který umožňuje přizpůsobení danému zákazníkovi, a je rozšiřitelná (tam je případně místo pro další vývoj). Proto si jen poměrně malé procento firem nechává aplikace napsat. Je to totiž drahé na psaní, údržbu i podporu.

    Ti požárníci či hasiči by mě zajímali. Vaši hasiči mají GIS psaný na zakázku? Nebo mají ESRI pro Windows, a tomu pár dodělávek?

    Hasičské sbory nemají, na rozdíl od fanatických uživatelů Linuxu, za úkol šířit víru ve Velkého Tuxe. Jejich úkolem je hasit požáry, a technika (včetně SW) se volí s ohledem na funkčnost a náklady. Linux tradičně vychází špatně, protože nabídka aplikace je prakticky nulová, vývoj pro Linux je obtížný a drahý, a odborníků je málo a drahých (nemluvíme o studentech, co mají Linux na dekstopu, a umí si dokonce zprovoznit WiFi kartu). Svou svatou válku můžete vést někde jinde ;)