Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč podporovat Linux a Mac OS X od Lael Ophir - Co je pro vás shit, je pro jiné...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 1. 2009 23:20

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Co je pro vás shit, je pro jiné užitečný nástroj. Svůj SW mají vyjma potápěčů, hoteliérů, překladatelů a základních škol třeba soudní znalci. Co jim všem nabídnete? Ať si to v napíšou sami v ANSI C? Nebo ať si nainstalují 30k balíčků, které jsou jim k ničemu? Když jsme u toho, 30k balíčků není 30k aplikací, ale v nejlepším případě 30k features (volitená část aplikace, kterou si ve Windows vybíráte v setupu), v nejhorším případě 30k knihoven.

    Pokud si nevymýšlíte (na což bych si nevsadil), tak je vaše firma bílá vrána. Takové české SuSE údajně vedlo agendy na Windows.

    ESRI v ČR používají požárníci i hasiči. Možná ti vaši používají papírové mapy, nebo OpenStreetMaps ;)

    Pokud se ptáte, kolik mám praxe, tak s Windows jsem od verze 3.1, a na unixech pamatuji tuším předposlední verzi Digital Unixu (bez GUI, s terminály VT220). Před tím jsem se orientoval na technologické počítače na DOSu, 8-bitech a jednočipech. Jinými slovy umím (snad ještě pořád) napsat program v 8080 ASM na papíře, optimalizovat ho (aneb tenhle cyklus zkrátíme o 12 cyklů), "přeložit", nabušit v hexa kódu do stroje (česká membránová technologická klávesnice měla zdvih kláves pod milimetr), a vypálit ROM (mazání ROMek "horským sluncem" bylo zábavné). Možná právě proto mám tak rád Visual Studio :). Ale dost o mě. Co řeknete zajímavého o sobě? A kdy začnete příspěvky podepisovat jménem či nickem, aby ostatní věděli, že mluví s tím samým člověkem, co minule?