Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč používat Linux? od vd - "Nebudete mit mnohdy kompatibilni dokumenty a soubory" WTF? To...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2006 10:31

    vd (neregistrovaný)
    "Nebudete mit mnohdy kompatibilni dokumenty a soubory"

    WTF? To je snad problem windows. Jeste jsem se nesetkal s dokumentem vytvořeným v unixovm systemu, ktery bych neotevrel. Coz se ovsem o Microsoft Document rict neda...

    Co se tyce uzivatelske podpory - tu nemam (a vetsina uzivatelu vlastnici OEM licenci) jako uzivatel MSDNAA kopie Windows XP k dispozici. Musel bych si ji zaplatit, stejne jako u spolecnosti, ktere prodavaji Linuxove distribuce.

    Co se tyce slozeni z milionu open source komponent. Muj system je slozeny z tak jednoduchych obsluznych programu (gnuutils) ze zamaskovat do nich chybu aniz by ji nikdo jiny nenasel (je to opensource) je prinejmensim problematicke - narozdil od programu obsazenych v MS Windows o kterych ani nevite, ze je mate, protoze nejsou v PATH.

    V debianich repozitarich je 15 000 balicku. Take mate v MS Windows kdykoliv pomoci jednoho prikazu k dispozici 15 000 programu?

    S tim, ze uzivatel muze obcas narazit na nefunkcnost se da jakz takz souhlasit. Ovsem je diskutabilni, zda by si uzivatel, ktery se s timto nedokaze poprat, dokazal s podobnym problemem ve Windows poradit sam. Take by asi volal technika, nebo vezl pececko do servisu.