Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč se Ubuntu stalo vlajkovou lodí Linuxu? od anonym - 1/ To trochu porovnáváte nestejné kategorie. Distribuce Slackware,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 7. 2009 17:10

    bez přezdívky

    1/ To trochu porovnáváte nestejné kategorie. Distribuce Slackware, Gentoo předpokládají větší angažovanost ze strany uživatele, výrazně roste pravděpodobnost chyby na vaší straně monitoru. Dle mého nejlepšího názoru nejsou určeny pro běžné koncové uživatele. RedHat je primárně enterprise distribuce, s dlouhým cyklem, updaty se tam dostávají dlouho čili vyšší pravděpodobnost že ještě nějaký hw není podporovámn. RedHat navíc vnímám spíše jako serverovou distribuci. Ubuntu porovnávejte s Fedorou, Mandrivou a Suse a spol.

    2/ Během vašeho migrování uběhl nějaký ten čas, předpokládám že distribuce neměníte jako spodní prádlo. Vzhledem k tomu, že podpora HW na linuxu roste znevýhodnil jste chronologicky starší distribuce.

    Porovnejte Ubuntu s čerstvými verzemi Fedory, Mandrivy a Suse, až na základě tohoto experimentu můžete tvrdit, jestli má Ubuntu lepší podporu na vašem HW (a já bych se skoro vsadil že znám výsledek).