Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Programovací jazyk D od Miloslav Ponkrác - Pane, vy jste Javista, že? Právě že ta...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 1. 2007 13:08

    Miloslav Ponkrác
    Pane, vy jste Javista, že? Právě že ta syntaxe má velký význam a jazyk s dobrou syntaxí je poklad. Zkuste si porovnat třeba syntaxi Pythonu, nebo Ruby, ochutnejte to intenzívně rok, nebo dva a vraťte se do Javy. Pochopíte.

    Význam knihovny je sice klíčový, ale jazyk se špatnou syntaxí je utrpení a značně zdržuje, i když má vynikající knihovny. Třeba mě přestože v Javě mám letité zkušenosti nesedí právě ta špatná a více, než chudá syntaxe Javy. Mě zase přijde směšné, když mi Javisti typicky říkají, že jim určité šablony Eclipse vygeneruje, což mimo jiné znamená, že Java je syntakticky tak neobratná, že Eclipse musí pro zvýšení efektivity práce generovat "typické sekvence" použití.

    To, že 50% programátorů neumí vytvořit generické typy znamená, že 50% je umí. A zbytek umí používat generické typy vytvořené tou půlkou. Sám tvrdíte, že si mají stáhnout knihovnu a jenom typy používat, tak Vaše argumenty si samy o sobě protiřečí. Typický Javista je rasista - když jsem na něco blbej, ať to raději neexistuje. Jak Vy víte, že to nepotřebují na řešení problému?

    Knihovny jsou velmi důležité, ale ostatní části taky. Navíc mám pocit, že o jazyku D nic nevíte, protože on je staticky typovaný stejně jako Java, tedy má striktní typovou kontrolu. Vy píšete, že jí nemá. Prosím, abyste příště propagoval Javu trochu chytřeji, než pomocí lží a pomocí dokazování, že o tématu nic nevíte. Děkuji.