Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Prohlížeč DuckDuckGo bude blokovat i skripty Microsoftu od David Ježek - Doplním, že dle mého jsme uvnitř začarovaného kruhu,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 8. 2022 13:32

    David Ježek

    Doplním, že dle mého jsme uvnitř začarovaného kruhu, ze kterého NENÍ cesty ven. Prohlížeče musejí a chtějí přinášet tyhle nové funkce, API, věci. Služby je musejí a chtějí využívat. A uživatelé jsou plně spokojeni. Prohlížeče se, kromě Firefoxu (ale uvidíme, jak dlouho vydrží), řídí tím, co do projektu HTML/JS/CSS enginů nacpe Google, už to pak víceméně jen přebírají. Všichni, od Microsoftu s Edge až po Brave. Služby? O jakých je řeč? Třeba o facebooku, kterej nepohrdne žádnou další cestou, která mu umožní lépe jako pijavice informačně vysávat své uživatele? Nebo Youtube, který patří ... Googlu? Tady asi tak nečekejme zlepšení. No a pak tu tedy máme uživatele: ti chtějí jednoduchou věc: když jsou ve webovém eshopu, tak zaplatit jen xichtnutím se před senzorem telefonu a aby to vše prohlížeč bezbolestně zpracoval. Nezajímá je jak je co zabezpečené či děravé, 90%+ běžných lidí je prostě zvyklá na své pohodlí.

    Kdo dnes nemá smartphone prolezlý službami Googlu, facebooku či Applu, ten je buď v důchodu a se svým tlačítkovým telefonem nijak nevybočuje z představy o důchodcích (jakkoli často mylné), nebo za magora. Anebo holt patřičně naštván žije s Googlem v kapse, protože státní správa ho k tomu prostě nutí a nakonec definitivně donutí.

    Sakra, kde mám tu alobalovou čepici?