Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Prohrál Linux na poli netbooků? od anonym - Bylo to dost nadsazené, avšak odpovídající dnešní realitě....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2009 22:28

    bez přezdívky
    Bylo to dost nadsazené, avšak odpovídající dnešní realitě.

    Stačí projet diskuze třebas na Lupě a sledovat myšlenky uživatelů když dojde na téma Linux vs Windows. Kolikrát jsem se setkal s názorem. Nemám čas se hrabat tejden v konfigurákách a nic na tom linuxu stejně nefunguje ... to je to zlo. Zato ve Windowsech, hlavně v XP funguje všechno. Vůbec jim nedochází, že když se nainstalují konkrétně XP, tak tam téměř nic nefunguje a nastupuje kolotoč s ovladači a základ SW aby se stim dalo alespoň trochu pracovat.

    Korunu tomu všemu nasazuje Acer se svým Linpusem. Budiž, ale proč jen příkazovou řádku? Potom, když už si BFU koupí notebook, že ušetří a ještě vyzkouší ten Linux tak je oprávněně znechucenej a bude nadávat kudy chodit bude.

    A ta ohromná setrvačnost v myšlení...na linuxu nepůjodu moje oblíbené hry, tak to musím na tom netbooku mít XP. To že na to tam není dostatečně silný HW, a že ty hry a SW co netbook zvládá by stejně běželi pod Wine, když už nejsou obdobné nativně linuxové.

    Bohužel, geniální marketing s nízkou cenou XP od Microsoftu stačil na to, aby v podstatě nástup Linuxu na této platformě eliminoval. Pokud by byl rozdíl v ceně alespoň 10% ve prospěch linuxu tak by bylo vše jinak. A teď se stačí podívat na nabídku v shopech. Nejlevnější Acer s Linpusem a pak jen s XP. To ale nebude dané jen tím, že trh si to tak sám nastavil.