Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Projekt internetizace knihoven končí, 2500 knihoven bude bez internetu od Lael Ophir - Strávil jsem dost času v západní Evropě i...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2012 0:08

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Strávil jsem dost času v západní Evropě i jinde po světě. Budeme se bavit o něčem konkrétním? Asi ne :/

    Viděl jste někdy Čecha sbírat okurky na poli, rovnat těsnění na montážní lince, nebo štosovat kabely do konektoru na pásu? Češi tyhle práce dělat nechtějí. Máme tak vysokou podporu v nezaměstnanosti, že ti lidé raději sedí doma, protože se jim nevyplatí dostat o pár korun víc než na podpoře, a trávit u toho čas podřadnou práci. Zaměstnavatelé si potom pochopitelně raději přivezou někoho z Ukrajiny, kdo tu práci rád udělá. Nakonec naši lidé takhle ještě před pár lety jezdili do Německa a Holandska.

    "Asijskou verbeží" máte na mysli třeba Vietnamce? Ti jsou tak pracovití, že jim Češi mohou závidět. Jejich děti jsou inteligentní a snaživé; na českých školách excelují, zatím co čeští studenti paří a na školu kašlou. Dejte si pozor co říkáte, tahle "verbež" vám bude za pár let šéfovat :). Když se budete víc snažit, možná budete šéfovat firmě vy, a budete mít k ruce špičkového právníka s vietnamským vzhledem, v dobře padnoucím obleku a s vybranou češtinou. Nakonec jestli jste cestoval, tohle jste mohl vidět celkem často.