Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Projekt internetizace knihoven končí, 2500 knihoven bude bez internetu od Lael Ophir - Vidím že na každou složitou otázku znáte lehkou,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2012 15:34

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Vidím že na každou složitou otázku znáte lehkou, snadno pochopitelnou nesprávnou odpověď :)

    Tady vidíte příklad firmy, která zaměstnává Ukrajince na polích. V dešti, mrazu, bahně. Češi tu práci nikdy nevzali. Když nebudou zaměstnávat Ukrajince, firmu zavřou, a přijdou o práci čeští závozníci, účetní a další lidé.
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/podnikani/clanek.phtml?id=734395

    Tady uvidíte, že pravidlo obsazovat pozice lidmi z EU je celoevropské (a špatné).
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/prace/clanek.phtml?id=732408

    Práce mnohdy není tam, kde jsou lidé, a naopak. Samozřejmě můžete lidem nařídit stěhování za prací, to by se vám asi líbilo. A spolu s nutností vzít práci, která je pro člověka mimo jeho kvalifikaci (spousta low endových pozic je otevřené pro lidi bez SŠ), by to vypadalo velmi zajímavě. "OK, vy jste podnikový právník, a vaše firma zavřela? Příští týden nastupujete na Zlínsku sbírat okurky." "Vy jste mzdová účetní s 15 lety praxe? OK, od příštího týdne budete zakládat kabely do konektorů na montážní lince v automobilce." "A vy jste absolventka policejní akademie bez praxe? Pánský klub Extáze hledá zaměstnankyně, zajímavý výdělek, podmínkou reprezentativní vzhled. Tady máte adresu." :D

    Jak má člověk vyžít z 10000 Kč v Praze? Jde to těžko, není to žádný velký luxus. Přijde mi to jako celkem dobrá motivace se víc snažit. Hledat si lepší práci, rekvalifikovat se. Kdo chce lepší peníze, musí vynaložit úsilí. Za mě by měli zrušit i minimální mzdu. Nakonec když si v džungli nic neulovíte, tak se o vás buď postarají příbuzní, přátelé a dobrodinci, nebo máte smůlu. Nikdo neříká "OK, klidně se dál flákej, a my ti vždycky dáme najíst". Nikdo nenaříká "jak mám vyžít s málem? proč mi nikdo nic nedá? jaktože ostatní mají víc? to je nespravedlnost!". Zkuste se někdy podívat po světě.

    Uvědomte si, že cizinci platí stejné daně jako místní, daleko vyšší pojištění, a k tomu nedostávají dávky. Navíc berou práci, kterou místní dělat nechtějí. Neměl byste jim spíš děkovat?

    Německo vstup českých pracovníků na svůj trh zdržovalo právě kvůli xenofobům jako jste vy, kteří se báli, že Češi a Poláci sežerou jejich děti. BTW před první světovou válkou jste mohl cestovat naprosto volně. Stačilo sednout na vlak, a za pár desítek hodin jste byl třeba v Milánu. Nebo jste si mohl koupit lodní lístek do USA. Pak už to bylo na vás. Současné omezení svobody pohybu se datuje cca od roku 1920. A Schengen nám jenom vrací malou část svobod, které jsme kdysi všichni měli.