Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Projekt internetizace knihoven končí, 2500 knihoven bude bez internetu od Lael Ophir - Stárnutí populace je prostý fakt. Můžete se podívat...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 3. 2012 17:49

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Stárnutí populace je prostý fakt. Můžete se podívat na animovaný graf na webu ČSÚ. Existuje důvodný předpoklad, že se v roce 2050 dostaneme na 1.2 plátce důchodového pojištění na jednoho důchodce. V takovém případě bude důchodový systém zcela neudržitelný. Oba články na blistech jsou výplody diletantů, jinak to říct nejde.
    http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/vekova_skladba_obyvatelstva_cr

    Zajímavá čísla o důchodech najdete v linku níže. Na rozdíl od blistů to má hlavu a patu :)
    http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/vf_duchod_ref_pes_55891.html

    Omezení příspěvků od bohatých lidí je zcela pochopitelné. Jejich důchody jsou totiž také omezené. Nepřijde vám diskriminační, když si někdo platí na důchod násobně více, a pak dostane ten samý důchod, jako lidé, kteří si platili výrazně méně? Ústavnímu soudu ano.

    Ani jeden z těch dvou jmenovaných penzijních systémů není před krachem. Samozřejmě když přijdou ekonomické otřesy, investice mohou ztratit na hodnotě, dočasně či trvale. Ovšem můžete si všimnout, že dochází i ke krachům celých států, penzijním reformám, a dalším "radostem".