Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Projekt systemd-homed se chystá úplně překopat správu uživatelských účtů od Miroslav Šilhavý - Ano, přesně tak. To, co Windows mají už...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 9. 2019 20:54

    Miroslav Šilhavý

    Ano, přesně tak. To, co Windows mají už od dob NT, k tomu dochází Linux teď. Microsoft si to vyžral vrchovatě. Dodnes většina poloprofesionálů vůbec neumí ani s registry, ani s AD a GPO pracovat a jen na Windows nadávají. To samé se teď děje u Linuxu skrzevá systemd. Zavádějí se technologie, kterým už nebude každý rozumět na první pohled, ale bude se muset učit. Učení bolí, proto tolik povyku.

    Linuxu teoreticky nic nebrání udržovat distribuce i s klasickým initem a PAM. Jenže v praxi vidíme, že dobrovolníci to nezachrání. Velcí kontributoři Linuxu (RedHat?) se rozhodli a díky penězům jim prostě komunita patří (financují si své lidi kteří jsou součástí komunity).

    Za mě je to jednoznačně dobrý směr. Pokud se jednoduché Linuxové distribuce neudrží, stále tu máme celou rodinu BSD i dalších Unixů. Ale myslím, že to vůbec nebude potřeba. Na systemd-cokoliv si všichni (chtě nechtě) zvyknou a svět se bude točit dál.