Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Projekty do Google Summer of Code vybrány od Libor Šedivý - Krásná lživá propaganda. Já koukám na použitelné projekty...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 3. 2009 23:06

    Libor Šedivý
    Krásná lživá propaganda. Já koukám na použitelné projekty pro nás běžné lidi ;). Koukněte na Firefox, výborný, koukněte na MySQL - perfektní, je možná pomalejší ale stačí to, koukněte na Debian - skvělý. Hm, koukněme nyní na IE - boha mýho, takovou ... ehm věc... nikdy neměl MS vypustit (kam se vytratilo kouzlo standardů?), Windows - hm, krásný, když vám někdo na dálku Confickerem ovládá OS. A takto bych mohl pokračovat. Pořád vám OSS přijde tak nekvalitní? Mě ne. Vy tu jen plácáte, od vás bych si ani jako šéf čehokoliv nenechal sw dělat. Když tu tak machrujete, ukažte mi tedy alespoň jeden vámi vytvořený masově využívaný projekt zdarma (pokud chceme srovnávat s OSS), který je masově používaný. Děkuji, pak třeba přestanu prudit. Mě jde o programy pro lidi. Že vývoj je pomalý? Hm, zamyslete se - přijde vám vývoj IE rychlý, nebo různé proprietární aplikace typu ovladačů atd.? Neřekl bych, že vývoj OSS je pomalejší, řekl bych, že záleží na týmu. I oss tým může být dobrý (Firefox, Debian a další úspěšné a kvalitní projekty.

    K vašim porovnáním:

    pgsql vs oracle - znám jen Oracle, nemohu posoudit, raději využívám MySQL, nemám s ní problém, je fakt, že Oracle bude více optimalizovaná, zde váš výběr chápu.
    phpbb vs vbulletin - zde jednoznačně vítězí phpBB ;), skvělý systém na fórum, mohu doporučit
    bacula vs tsm - neznám ani jedno, k čemu to je? Prosím, dávejte i odkazy děkuji
    nagios vs tivoli monitoring - to samé jako výše
    linux vs aix - zde je to diskutabilní, ale porovnávejte spíš v jednotlivých využitích, mě linux přijde vysoko na úrovni po použití webtechnologií a uživatelského rozhrani (Vista je opravdu bastl a XP zastaralé), nic mi tam nechybí a pracovat se v něm dá lépe než ve Windows, promiňte, ale mě skupení programů atd. opravdu vyhovuje, navíc písmenka jsou krásně vyhlazená atd., ovládání aplikací více lidské, logičtější rozložení klávesnice (i bez AJ klávesnice mohu programovat bez problémů a věčného přepínání), mohl bych pokračovat, ale to je na delší povídání
    websphere vs jboss - neznám, nemohu hodnotit
    mq series vs activemq - to samý, kam na to chodíte? ;)
    apacheds vs tds - nemyslel jste spíše Apache (ten zbožňuju, krásně nastavitelný server)

    Nechci vás tu potírat, ale když slyším ty kydy, mám z toho slušnou srandu. Vy jste možná těžce placený vývojář někde u MS, ale já jsem jen pouhý pokročilý uživatel, který má prostě rád dobré a intuitivní jednoduché a nepřeplácané a nestabilní programy. Většina takových programů, co znám, je pod GNU GPL či podobnýmy OSS licencemi. Já bych takto nemluvil, ale měl jsem tu čest používat MS Windows léta. To, co nyní vyčítáte OSS, tím trpěly i proprietární programy, ale to byl kód, do kterého nebylo vidět, vše bylo super, ale teď to vyčítáte lidem, co to dělají z lásky a ne pro peníze. Vy jste jen pouhý vydělávač peněz, tohle nesnáším.