Hlavní navigace

Názor ke zprávičce První ThinkPad s procesorem ARM od Martin P. - pokud někteří výrobci se bojí dělat výkonné tablety...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2022 7:09

    Martin P.

    pokud někteří výrobci se bojí dělat výkonné tablety s tím že produkce tabletu jim snižuje prodej velkých mobilních telefonů otázka jak budou výrobci nadšebi z této třídy , která jim také může odebírat něčeho jiného , třeba těch velkých telefonu.

    skupina volající po arm tabletech a nebo malých Arm notebookách na práci je sice na sociálních sítích a internetu velice hlasitá , ovšem co se týče bonity jako zákazníka bude vypadat a podobně patřit tam kam věčný stěžovatele na téma QWERTY telefony. Jedna věc je entuziasmus, druhá věc je kolik za to chtějí dát peněz.

    Očekávám že tento segment se nikdy velice nerozšíří už protože pro mainstream s notebook stál přenosný s kladným kompaktním počítačem , který minimálně pracuje na baterii a většinou v místě je připojen k rozvodné síti. Počet lidí pracujících na cestě naopak třeba s kóvidem klesnul. A co se stále nezměnilo je stav hardwaru mezi průměrným obyvatelstvem. Pokud se v době domácí výuky ukázalo jak starý hardware je mezi lidmi , tak se to za těch několik měsíců se to rozhodně nezměnilo. takže spousta lidí když už doma má notebook tak v něm třeba má první a čtvrtou generaci Intel core i , pokud tedy v něm nemá core2duo. A rozhodně něco tak omezeného jako Arm notebook nepotřebuje.

    Jako manažerský stroj na kterém půjde Office 365 to vypadá naprosto nádherně, pro řadové zaměstnance ovšem určen pravděpodobně nebude.

    1. 3. 2022, 07:11 editováno autorem komentáře