Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Prvním Chromebookům táhne na pět let, skončí jim podpora od Jarda_P - Nepodliehajte iluziam o lepšej kvalite eu či nebodaj...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 6. 2016 22:27

    Jarda_P

    Nepodliehajte iluziam o lepšej kvalite eu či nebodaj cz, sk školstva.

    Nepodleham. Bohuzel, dnes je vse o tzv. efektivnosti, kdy cilem skolstvi neni nic vic, nez priprava lidi na jakesi povolani. Bohuzel, v CR o skolstvi rozhoduji lide, kteri neschopni vyprodukovat jakoukoliv vlastni originalni myslenku, si vytkli americke skolstvi jako nas vzor, protoze s USA na vecne casy a nikdy jinak a proto budme blbi, jako Americani. Mohli si sice vzit za priklad skolstvi norske, ktere je v Evrope podle vseho bezkonkurencne nejlepsi, ale to by vyzadovalo prilis velke intelektualni usili, jehoz velmozi nejsou schopni. Nicmene ceske skolstvi je snad stale jeste na lepsi urovni, nez americke, i kdyz milovymi kroky spejeme ke stejne urovni.

    Ta cisla o analfabetech vychazejicich z americkeho skolstvi, mi pripadaji znacne optimisticka. Je sice mozne, ze jich je tech 20 %, coz je ve srovnani s evropskymi zememi docela dost, ale pruzkum mezi obyvateli Detroitu ukazal, ze temer polovina obyvatelstva jsou funkcni analfabeti. Sice znaji pismenka, ale nedokazi cist a porozumet textu. Mluvil jsem s jednou ucitelkou z Las Vegas a podle jejiho nazoru se nejedna jen o Detroit a tech analfabetu nejspis bude jeste vic.