Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Purism představil malý linuxový desktop Librem Mini od Miroslav Šilhavý - Taková zařízení mají velký potenciál. Byly i v...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2020 11:13

    Miroslav Šilhavý

    Taková zařízení mají velký potenciál. Byly i v minulosti.

    Na čem to troskotá je to, že lukrativní skupinu zákazníků tvoří ti, kteří by chtěli pořídit multimediální centrum k televizoru. Tady začíná boj. Špatná / nejasná podpora dálkových ovladačů, implementace CEC, neexistence dostatečně jednoduchého multimediálního přehrávacího SW, nepodpora komečních online služeb obsahu. Kdo dá za takovou věc $700, má doma pravděpodobně i AV receiver, takže musí správně fungovat nastavení a automatické předávání / překódování audia, automatické vyladění zpoždění (audio vs. video) atp. Cílová skupina těch, kteří jsou ochotní dát tolik $$ za zařízení se prostě nepřekrývá s nadšenci, kteří chtějí po večerech pět hodin ladit nastavení softwaru, aby dvě hodiny koukali na film.

    Osobně bych klidně takovou krabičku koupil, připlatil i dalších 200 USD za software, kdybych věděl, že jeden vendor garantuje správně fungující síť, přehrávání, CEC, NetFlix a HBO Go.