Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Qualcomm se naváží do MediaTeku: Osm jader? K ničemu! od Lael Ophir - 1. To chce profiling s různými typy zátěže...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 9. 2013 0:23

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    1. To chce profiling s různými typy zátěže a na různých počtech CPU, identifikovat bottlenecks, opravovat a upravovat. Neživím se jako kernelový vývojář, takže na tohle fakt nemám čas.

    2. Samozřejmě můžeme citovat i dále:
    There’s an old rule of thumb that 90% of all program run time is spent in 10% of code (I suspect the numbers are actually even more extreme for typical kernel loads). And that should only tune the 10% that matter and leave the rest of the code alone. The BKL is likely already not in your 10% (unless you’re unlucky). The goal of kernel scalability is to make those 10% run in parallel on multiple cores.

    Tady se můžete podívat třeba na odstranění dispatcher locku v kernelu Windows. Motivací bylo vylepšení výkonu na strojích s více než 64 jádry při jistých typech zátěže. Rozdíl je v tom, že MS systémy opravdu profiluje na různém HW, s profily zátěže sesbíranými u zákazníků. Výsledek podle toho pak vypadá.
    http://channel9.msdn.com/Shows/Going+Deep/Arun-Kishan-Farewell-to-the-Windows-Kernel-Dispatcher-Lock