Hlavní navigace

Názor ke zprávičce RMS protestoval na MIT proti ATI od Ctirad - LOL! Výrobci operačního systému jsou nějaké ovladače úplně...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 4. 2006 17:37

    Ctirad (neregistrovaný)
    LOL! Výrobci operačního systému jsou nějaké ovladače úplně ukradené. Je to samozřejmě výrobce hardware, kdo chce svůj produkt prodat a k tomu potřebuje, aby ten produkt byl hned při uvedení na trh plně funkční a tedy s ovladači. Jestli už ty ovladače dodá pro jeden systém nebo pro deset záleží už jenom na tom, jaký trh se snaží oslovit. Na PC si nikdo nemůže dovolit ingnorovat widnows a nedodat pro ně ovladače, ale na jiných platformách nebo u serverových řešení je zase situace jiná.
    Například stále existují profesionální zvukové karty, které mají ovladače pouze pro MAC přesto, že tahle platforma má minimální uživtelskou základnu. Jenže z těch málo lidí je značná část profíků, kteří právě tyto karty koupí, kdežto na PC už je trh natolik nasycený, že kvůli pár prodaným kusům se jim psát ovladače a dělat podporu pro win prostě nevyplatí.

    Zkrátka ovladače jsou jednoznačně nedílnou součástí produktu a pokud výrobce dojde k tomu, že nějaká platforma je dostatečně velký trh na to, aby se mu to pozitivně projevilo na prodeji, tak pro ni ovladače bude chtít zajistit. To, jestli je takových platoforem deset nebo jedna, je už celkem jedno. Jde o tu rentabilitu.