Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ruská centrální banka varuje: Bitcoin je u nás nelegální od Jarda_P - >Jenže tady nejde o oponenty režimu, ale o...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2014 10:09

    Jarda_P

    >Jenže tady nejde o oponenty režimu, ale o kritiky konkrétních lidí. To jen na režim se to hází.

    Nekdy mozna ano, nicmene kdyz novinare zavrou do statniho kriminalu, tak je sice mozne, ze nejaky mafian si za to podplatil, ovsem vykonavatelem je prave ten rezim. V pripade vrazd zaplacenych mafii pak je rezim odpovedny tim, jak tyto pripady nevysetruje.

    >Pokud jde o ten vztah k tajným službám, neřekl bych, že když se bývalý důstojník tajné služby stane prezidentem té samé země, že je na tom něco tragického.

    Kupodivu spojenci po valce uvazovali jinak a namisto, aby z fasistickych pohlavaru nadelali nove funkcionare, kdyz preci za Adolfa slouzili sve zemi, tak je vsechny pekne odsoudili v Norimberku. Pricemz rozdil mezi fasismem a komunismem je v mnoha ohledech minimalni. Krome toho to, ze clovek pracuje v KGB a dokonce to tam dotahne az na sarzi, vypovida dost o jeho moralnich kvalitach. Takovy clovek po zmene rezimu patri nejlepe k lopate, pokud se nenajde dukazni material o jeho zlocinech, aby mohl byt rovnou zavren.

    >Horší je, když byl prezidentem 10 let někdo, kdo měl pletky s cizími tajnými službami. Jako v případě této země.

    Tady by bylo nutne vedet, jakeho charakteru ty pletky byly. Z povahy tajnych sluzeb ale jaksi vyplyva, ze v novinach se to asi nedocteme. Preventivne by takovy clovek nemel byt vpusten do funkce, kde by mohl skodit v cizim zajmu. Nicmene rozdil mezi ruskym a ceskym prezidentem je dosti znacny. Zatimco ten rusky ma znacne pravomoci, tan cesky slouzi hlavne tomu, aby potrasal prednimi koncetinami prisedsich delegaci. To, ze Klaus byl prezidentem je mnohem mene zavazne nez to, cim byl predtim. Treba jeho zpusob privatizace je hodny vykonu kvalitni pate kolony.