Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Rusko bude mít záložní DNS systém od poloviny příštího roku od Petr Soukup - Podle diskuze a lajků koukám že i poměrně...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 12. 2017 11:39

    Petr Soukup

    Podle diskuze a lajků koukám že i poměrně inteligentní čtenáři rootu jsou velmi často zblbnutí protiruskou propagandou.
    Rusko není žádný svatoušek, velikost a moc vždy vede k arogantnímu a mnohdy nebezpečnému jednání. A Rusko je a bylo poměrně velké a mocné v porovnání např. s jednotlivým evropskými státy, proto je též arogantnější. Svoboda slova je tam omezenější.
    Je zde ale někdo mnohem mocnější a vlivnější, tedy i nebezpečnější než Rusko. USA.
    V USA je sice svoboda slova na dobré úrovni, ale demokracie pokulhává, protože reálnou možnost ovlivnit politiku má jen cca 30% nejbohatších lidí. Čím bohatší, tím větší vliv.

    Že nemá USA pod kontrolou úplně celý svět je jedině dobře, proto státům co si stále drží nezávislou zahraniční politiku a nenechají se vydírat z USA držím palce. V případě konfliktu by USA Rusku zcela určitě vypnuli fungování ru domén a kdoví co ještě, proto je moc dobře, že v tomto ohledu něco podnikli. Každým krok, který snižuje moc a potencionální možnosti USA je prospěšný, protože je to odnaučuje aroganci přirozeným způsobem.

    Moje názory se v podstatě shodují s panem Chomským, kterého by měl znát každý informatik. Znáte Chomského hierarchii jazyků? To je jeho práce z padesátých let. Ten člověk stále žije a má zajímavé názory a přitom se jen tak nesplete. Např. že je Válka ve Vietnamu zločin a nesmysl říkal ve chvíli, kdy tomu ještě nikdo nevěřil.
    Např. říká, že pokud by válečné soudy byly spravedlivé a soudili by podle stejných kritérií jako nacistické zločince, měl by každý americký prezident od druhé světové války být odsouzen k oběšení. Možná s výjimkou jednoho, který by mohl dostat mírnější trest.

    Zde je odkaz na rozhovor v České televizi, když nedávno pan Chomský navštívil Olomouc. Oběšení USA prezidentů tam rozebírají v cca 37 minutě.
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10441294653-hyde-park-civilizace/214411058080613-hyde-park/