Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Rusko nařizuje Googlu: pusťte do Androidu konkurenci od Lael Ophir - Ad jsou customshell ve windowsstore - ne, Win32...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 10. 2015 16:40

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad jsou customshell ve windowsstore - ne, Win32 aplikace tam nejsou. Najdete tam jen Universal Apps, které nemají Full Trust a běží a sandboxu. Win32 a .NET aplikace bude možné zabalit pro Store pomocí "Project Centennial", ale poběží opět v sandboxu, aby nemohly poškodit systém.

    Ad lidi co maji vlastni nazor a nespokoji se s tim co dostanou navolene od "vyssi autority" - aha. Předpokládám že u auta na prvním místě vyrvete palubní desku a začnete ji nahrazovat, abyste nebyl obětí "diktátu". U hodinek na prvním místě nahradíte ciferník a ručičky... :)

    Ad to je prave ta ubohost, misto to vyresit, tak moznosti zakazat - Google to zjevně vyřešit nedokázal.

    Ad lze WP rozsirit napr. o totoznou funkci jako tohle (Wave Launcher) - nelze, protože žádná aplikace na WP nesmí kreslit obsah přes jinou aplikaci. Ony vám totiž potom i piškvorky mohou odposlouchávat ebanking. I když je fakt, že Android má hromadu kritických bugů, a opravy se na stovky milionů zařízení nikdy nedostanou, takže možností vyluxovat uživateli bankovní konto (nebo alespoň účet u operátora) je spousta. Jinými slovy na Androidu není špatné jen API umožňující odesílat SMS na pozadí, volat na pozadí, zobrazovat přes jiné aplikace atd. Je to bezpečnostní katastrofa daleko přesahující co kdy "předvedli" v MS, Adobe nebo Applu. A jak už jsem vícekrát psal, tyhle problémy nejvíce postihují uživatelé kteří nemají na nový telefon každý rok (třeba protože je pro ně drahý jako pro vás auto) a/nebo nemají dostatek technických znalostí.