Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Rusko skutečně plánuje vlastní kryptoměnu CryptoRubble od Petr - Neutíkám od žádné pointy. Realita dneška je taková,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 10. 2017 13:28

    Petr (neregistrovaný)

    Neutíkám od žádné pointy. Realita dneška je taková, že na Rusko se hází špína, zatímco co dělá západ je jedině dobře, a tak např. manévry NATO v Pobaltí jsou "obranným cvičením", zatímco manévry ruské armády na vlastním územím jsou "ukázkou ruské agresivity" apod. Stejně tak propaganda posouvá významy slov: z lidí konajících nelegální migraci dělá uprchlíky (co na tom že mezi svojí cílovou destinací a zeměmi konfliktu museli projít 5-10 dalšími zeměmi a v žádné z nich nepožádali o azyl - což je právní nutnost pro přiznání statusu uprchlíka). Obdobně např. pokud má někdo rád svoji zem a lidi v ní (tj. "vlastenec") - jelikož je těžké se strefovat do někoho kdo "má rád", tak je propaganda nazve "nacionalisty" a odtud už je jen krůček ke slovu "nácek" (slova se liší pár písmenky, takže to pochopí i Pepové, Jardové a Frantové z hospod), čím se z někoho kdo "má rád" stane někdo kdo "nenávidí". A tak bychom mohli pokračovat dál (demokrat->populista...) - moje pointa je doufám jasná. Autor použil tu formulaci jakožto občan ovlivněný všudypřítomnou propagandou. Já si třeba pamatuji, jak kolem roku 2010 někdo navrhl na fóru OpenBSD, jestli by neměli používat standardní AES šifrování a když tam někdo napsal něco ve smyslu "cokoliv má masové využití už mají podchycené tajné služby" tak se mu tam mnozí vysmívali jako "konspirační teoretik" apod. Situace za (minimálně) posledních pět let ale ukázala, že situace je v mnohém ještě horší, než jakou ji jen pár let nazpět tito "konspirační teoretici" (dnes "ruští agenti" - další posunutý výraz) popisovali.

    Takže už to slovo "paranoik" je špatně - určitě. Vy jste si ale nestěžoval na slovo "paranoik", ale na to, že autor je nekonzistentní a já vám oponuji - není. Pan Ježek si zjevně jako správný ovčan ovlivněný propagandou myslí, že Rusové jsou paranoidní, ale i tak je schopný uznat, že v něčem (Intel IME) měli pravdu - podobně jako ten obecný případ paranoika co se náhodou trefil (aneb "to že jste paranoidní ještě neznamená, že po vás nejdou")