Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Rusko skutečně plánuje vlastní kryptoměnu CryptoRubble od Petr - Proč ? V čem nemá pravdu ? V...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 10. 2017 20:07

    Petr (neregistrovaný)

    Proč ? V čem nemá pravdu ? V tom že se plánuje zrušení hotovosti ? Ale ano, o tom se už v ekonomických kruzích vážně uvažuje:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Cashless_society
    https://www.economist.com/blogs/economist-explains/2016/08/economist-explains-11
    Např. ve skandinávských zemích (hlavně myslím Dánsko) se už přes 90% běžných plateb (v obchodech apod.) realizuje bezhotovostně.
    Státní bezhotovostní měna (bez možnosti konkurence) by v tomto byla zajímavým krokem kupředu.

    Nebo myslíte toho Rothschilda ? Rodina Rothschildů patřila v Británii k významnějším bankéřským rodinám už na počátku 19. století, ale ještě nebyli absolutně nejvýznamnějšími. Za svůj tehdejší úspěch vděčili i propracované síti kurýrů a "špiclů" (jak se jim tehdy říkalo), díky kterým se Nathan Mayer Rothschild (hlava rodiny v Británii) dozvěděl o výsledku bitvy u Waterloo o celý den před oficiálním oznámením. Pak začal na burze prodávat cenné papíry Velké Británie, ostatní si mysleli že Rothschild něco ví a následovali jej... čímž se strhla lavina. Nathan Mayer Rothschild tak prodával ještě v době, kdy byla cena vysoká, čímž si zajistil dostatek likvidity pro pozdější nákup v době, kdy cena dosáhla dna - čímž se mu povedlo skoupit velkou část cenných papírů Velké Británie (něco jako "insider trading" tehdy ještě neznali). Když pak přijel do Anglie Wellingtonův posel a zjistilo se, že Rothschild všechny podvedl, tak už bylo pozdě - lidé co prodávali tak činili z vlastní vůle a bez nátlaku, takže nebyla žádná šance transakce anulovat. Bitvou u Waterloo tak Británie definitivně potvrdila svoji pozici největší mocnosti na světě, zatímco z Nathana Mayera Rothschilda se stal nejbohatší muž Británie (alespoň vidíte kdo a jak ve skutečnosti bohatne na válkách). Když pak Nathan Mayer Rothschild ovládl Bank of England (centrální banku Británie), tak prohlásil "Dejte mi možnost tvořit peníze a já se nebudu starat o to, kdo tvoří zákony." - to vše se skutečně stalo.

    Nebo co vám na tom názoru vadí ?