Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Rusko zablokovalo Telegram a s ním spoustu dalších věcí od Jarda_P - Prosím o číslo zákona a paragraf, kde je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 4. 2018 17:06

    Jarda_P

    Prosím o číslo zákona a paragraf, kde je toto právo uvedeno.

    Existuji tzv. nepsana prava. A jak muzete videt https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15405702.2014.974759 , to, co povazujete vy za vandalismus, povazuji jini za "medium to communicate politics from the grassroots".

    Zkuste povazovat cmarani po plakatech odpornych politiku za formu obcanske neposlusnosti https://cs.wikipedia.org/wiki/Ob%C4%8Dansk%C3%A1_neposlu%C5%A1nost :

    "Cíle občanské neposlušnosti mohou být obranné (například při nevymahatelnosti práva)..."

    "V mnoha jurisdikcích (například v České republice) může být porušení zákonů během občanské neposlušnosti legální, pokud tento odpor směřuje k ochraně práv, hodnot a principů zaručenými nebo chráněnými normami nadzákonné právní síly (Ústava, Listina, nálezy Ústavního soudu, mezinárodní smlouvy)."

    V pravne civilizovanejsich zemich pak za to dostanete nanejvyse pokutu 80 liber, zlomek mesicniho prijmu https://www.theguardian.com/politics/2005/may/13/labour.uk , nikoliv 15 667 Kč (nezanedbatelna cast prijmu - srovnejte s prumernou mzdou, idealne z r. 2010) + 100 hodin obecne prospesnych praci https://cs.wikipedia.org/wiki/Roman_Smetana .

    Nestíhali to politici, stíhala to policie. A ani ne z vlastní iniciativy ale to proto, že blb Smetana se tím svým hrdinským činem ještě chlubil a někdo ho naprášil.

    To je mozne, ale ja politikum nebranil, aby se od veci distancovali a zachranili tak alespon zbytky sympatii verejnosti. Vzhledem k tomu, ze to byly jejich plakaty, mohli zadat zastaveni stihani, protoze bez zalobce neni soudce. Nekteri to asi udelali, ovsem " Občanská demokratická strana, které patřilo nejvíce poškozených plakátů, jako jediná z poškozených stran v rámci trestního řízení uplatnila nárok na náhradu škody." -viz link o Romanu Smetanovi.