Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ruský Yandex si stěžuje na Google u Evropské komise od Lael Ophir - No jistě. Rusko se smluvně zaváže respektovat nezávislost...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2015 19:33

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    No jistě. Rusko se smluvně zaváže respektovat nezávislost a teritoriální celistvost Ukrajiny, nepoužít vůči ní sílu a nepoužít ekonomický nátlak k ovlivnění její politiky. Pár let poté se Ukrajina rozhodne orientovat na Západ, protože v Rusku vidí jen rozvojovou zemi ovládanou oligarchy, s nízkou životní úrovní, nulovou vymahatelností práva a ohromující mírou korupce. Rusko začne vyhrožovat, pošle zelené mužíky, aby na Krymu uspořádali "referendum", a posílá vojáky "na dovolenou" na východ Ukrajiny, čímž hrubě porušuje nejen mezinárodní právo, ale i své smluvní závazky. A následné americké a evropské sankce jsou pak "nespravedlivé". LOL.

    To údajné "vyvolávání povstání" samozřejmě není žádný fakt. Je to vidění světa (ex-)agenta KGB. Když se začnou lidé bouřit, tak se na prvním místě zajímá, který ošklivý vnější element za tím stojí a co tím sleduje. Samozřejmě by ho nikdy nenapadlo, že jsou možná lidé prostě nespokojení. V případě Ruska například s falšováním voleb, vládou nedotknutelných oligarchů, všudypřítomnou korupcí, nízkou životní úrovní atd. Ale naštěstí je dnes Rusko obrněné "nepřátelům", konkrétně proti vlastním nespokojeným občanům: veškerá opozice byla potlačena, volby jsou "zařízené" (a opozici k nim stejně nepustí), média jsou "pod kontrolou". A pokud se přesto vyskytne nějaký hlasitý nespokojenec, tak není problém ho zavřít na psychiatrii, do kriminálu, nebo ho prostě nechat zastřelit. Myslím že Stalin i Hitler (mimochodem svého času tak velcí přátelé, že si smluvně rozdělili Polsko aniž by se obtěžovali Poláků zeptat, a pak tam pořádali pogromy) by jistě měli radost.