Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Samba team dostal dokumentaci od Microsoftu od LO - Itanium a výkon: http://www.theregister.co.uk/2002/07/09/hp_releases_itanium_2_benchmark1/ Proti x86 nic nemáte? A nepřipadá...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 12. 2007 19:30

    LO (neregistrovaný)
    Itanium a výkon:
    http://www.theregister.co.uk/2002/07/09/hp_releases_itanium_2_benchmark1/

    Proti x86 nic nemáte? A nepřipadá vám divné, že současné 64-bitové procesory startují v 16-bitovém režimu? Když hovoříme o architektuře, tak CISC vyvinutý v sedmdesátých letech minulého století opravdu není dobrý základ, na kterém dnes stavět CPU. A pokud výhody architektury IA64 (nebo jiných alternativ v x86-64) nevidíte, není to vinou IA64.

    Ty nesmysly okolo likvidace konkurence jsou úsměvné. Samozřejmě každá jedna firma se snaží na trhu prosadit, a pokud je úspěšná, sebere business ostatním firmám. Když bude pekař u vás v ulici péct lepší a levnější housky, než konkurent, snaží se prodat více, a tedy logicky zlikvidovat konkurenci. Říká se tomu hospodářská soutěž. Levičáci chtějí tpicky předejít likvidaci konkurence-neschopných firem, aby neubyla pracovní místa. Nicméně bez čistění trhu zůstávají funkční i firmy, která se měly dávno složit. A jsme znovu u toho: ekonomika funguje tím lépe, čím méně do ní hrabete.