Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Samočinná auta od Googlu měla dosud jedenáct nehod od Jarda_P - Promin, ale to je nesmysl. Nejake finty z...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2015 2:22

    Jarda_P

    Promin, ale to je nesmysl. Nejake finty z ABS jsou ti na dve veci. ABS leda tak detekuje zablokovani kola, v lepsim pripade vyhodnocuje zpomaleni kola oproti jinym kolum a podle toho koriguje brzdny tlak. Ale pri rizeni auta nejde ani tak o to, jak zkorigovat situaci, do ktere tvuj pitomy system auto privedl, protoze by se mohlo ukazat, ze je jiz nezkorigovatelna, ale o to, jak predejit tomu aby k takove situaci doslo. Takze mi rekni, jak budes merit/pocitat prilnavost k povrchu, aby system auto ridil pri rychlosti, ktera je jeste bezpecna a aby mohl bezpecne zpomalit, kdyz detekuje louzi hloubky X, na ktere pri rychlosti Y, vaze auta se zatezi A a typu gum s koeficientem FŇ a stavem vzorku Z dojde k akvaplaningu?

    Ostatne si predstavuji i naklady na udrzbu takoveho automatickeho auta. Kdyz uvazim, ze na obycejnem aute cloveku do deseti let uhniji kabely ke snimacum ABS, pricemz pri vymene se zjisti, ze konektory jsou take uplne shnile a prace s vymenou a naklady by byly takove, ze clovek radsi nadale jezdi bez ABS.... A na takovem automatickem aute by tehlech kramu bylo mnohem vic, takze clovek by take jednoho dne chtel jet na dovolenou, auto by ujelo pul metru, zjistilo, ze nejaky snimac neposila impulsy a zabrzdilo by se a vypnulo.